Snoekbaars

Het hoofdbestanddeel van de producten die wij leveren wordt gevormd door snoekbaars. Dit is een vissoort met heerlijk wit vlees. De snoekbaars wordt door de stevige structuur van het vlees geroemd in heel Europa.

Onze snoekbaars wordt gekweekt in milieuvriendelijke, gesloten recirculatiesystemen. Deze systemen zijn grotendeels computergestuurd en staan daardoor onder permanente controle. Dit geeft onze leveranciers de mogelijkheid om snoekbaars te kweken die volledig vrij is van antibiotica. Hoewel er voor snoekbaars nog geen ASC -keurmerk bestaat, vraagt deze vis zelf om zo hoog mogelijke standaarden wat betreft leefomstandigheden en visvoer. Hierdoor zijn onze leveranciers tevens genoodzaakt om de snoekbaars zo goed mogelijk te behandelen. Dit maakt onze snoekbaars niet alleen erg lekker, maar ook gezond!

 

Skrei

Skrei is Noorse Kabeljauw, ook wel bekend als 'Winterkabeljauw'. Elk jaar tussen Januari en April trekken miljoenen vissen de reis van de Barentszee naar de gronden langs de Noorse kust. 

Het verhaal van de Skrei kunt u hier vinden: http://lofoten-cod-stories.msc.org/.

Skrei, de premium Noorse kabeljauw, is zeer populair om zijn mooie witte vlees, stevige textuur en delicate, frisse smaak. Het is ook zeer gezond, Skrei is rijk aan eiwitten, vitaminen, mineralen, omega-3 vetzuren en antioxidanten.

Skrei is van januari tot april verkrijgbaar als hele vis, als grote filets en als loins. Hierbij zijn alle sorteringen en specificaties mogelijk. 

     MSC Zander